„Întotdeauna ţinteşte către o armonie completă a gândului, cuvântului şi faptei. Întotdeauna ţinteşte către purificarea gândurilor şi totul va fi bine.” Mahatma Gandhi

Numele său provine din greaca veche şi înseamnă „a străluci” („μαρμαίρειν”). Se spune că oferă claritate şi o stare de pace profundă. Că ne ajută să ne ţinem gândurile în frâu şi să fim mai atenţi la noi.  Ne poate fi de folos în amintirea viselor şi înţelegerea semnificaţiilor. Unii spun că prin intermediul său putem să ne dezvoltăm abilităţile psihice. Rămâne ca fiecare să verifice efectele sale, atunci când (şi dacă) este pregătit.

Siguranţă, stabilitate şi calm – acestea sunt cuvintele pe care eu le asociez Marmurei albe. Şi cred că atunci când mintea şi sufletul respiră în acelaşi ritm suntem mai aproape de lumile superioare şi ne simţim inspiraţi în toate acţiunile noastre.

CaCO3 este o rocă metamorfică, compusă în mare parte din calcit, obţinută prin transformarea calcarului. Poate nu v-aţi gândit să purtaţi Marmură, dar este o alegere bună pentru eliminarea negativităţii, a obiceiurilor nesănătoase, a gândurilor nocive. Albul imaculat este un semn clar al proprietăţilor de purificare. Pe măsură ce curăţăm terenul inimii putem planta seminţe ale iubirii. Pentru că ajută la calmarea minţii, Marmura e perfectă în procesul de vizualizare şi ne învaţă să materializăm frumosul din noi. Ne face deschişi, înţelegători şi ne simţim bine cu noi aşa cum suntem.

Aduce armonie interioară care se reflectă apoi imediat în planul fizic. Lucrurile încep să se lege, vedem lucrurile în context mai larg, ne privim viaţa cu mai multă detaşare şi înţelepciune. Va părea că nimic nu ne lipseşte, că totul e perfect şi că fericirea nu va mai locui niciodată în altă parte decât în sufletul nostru. De noi depinde să facem ca această stare să fie permanentă. Când simţi fericirea adevărată îţi pare rău că până atunci te-ai hrănit numai din energia efemeră a dorinţelor mărunte.