Talentul tău

Standard

images„Talentul tău este darul lui Dumnezeu pentru tine. Ceea ce faci cu el este darul tău pentru Dumnezeu.” Leo F. Buscaglia

Când vedem un tablou expresiv, când ascultăm o voce plăcută, când ne înfioară o pagină de literatură, când ascultăm pe cineva care pare să transmită magie prin cuvinte, ştim că ne aflăm în faţa unui talent manifestat. Unii îl admirăm şi ne bucurăm de el, alţii îl invidiem pentru că ne face să ne simţim mai prejos sau încercăm să-l imităm.

Talentul nu este imitabil, pentru că harul pe care Dumnezeu l-a pus în noi este unic. Şi cred că pe niciunul dintre noi nu ne-a lipsit de daruri. La unii, e drept, darul este mai vizibil, dar aceia l-au descoperit şi ştiu cum să-l folosească. Dar să descoperi care îţi este talentul, să te bucuri de el, să ai recunoştinţă pentru el, să-l împărtăşeşti celor din jur fără să aştepţi laude deşarte,  nu e deloc uşor. Dar nici imposibil nu este, iar procesul de descoperire are un farmec aparte.

Când o să găsiţi ceva-ul acela care vă face unici, ceva-ul care vă înseninează zilele, care dă aripi inimii voastre, atunci nu vă veţi mai compara cu nimeni, nu veţi mai invidia, iar rivalităţile, frustrările, competiţia, dorinţa de a afirmare vor fi uitate. Ceva cu totul nou va ieşi din căutarea voastră: veţi mulţumi cerului pentru toate darurile cu care v-a binecuvântat şi veţi face totul pentru a le împărtăşi celorlalţi.

Reclame

Comentariile nu sunt permise.