Uranus retrograd: schimbarea de care avem nevoie

In luna august sunt multe evenimente astrale pe care, nici daca vrem, nu o sa le putem ignora. Pentru ca vom simti vibratiile pe pielea noastra. Le vom gestiona mai usor, cred eu, daca stim de unde vin si care le e sensul.

Pe 3 august, Uranus isi incepe mersul retrograd prin Berbec, care va continua pana la inceputul anului viitor. Se va simti si mai puternic in aer schimbarea, vom avea dorinta de a ne elibera de constrangeri, chiar daca asta se va manifesta initial ca nemultumire si revolta. Neprevazutul va fi cuvantul de ordine. Vom fi nevoiti sa iesim in afara zonei de control sau singuri vom lua decizii care ne vor transforma viata.

Revolutia interioara, reconfigurarea, afirmarea independentei, nevoia de schimbare, strafulgerarile intuitive, dorinta de a fi originali, de a evolua, de a scapa de vechi tipare, de a fi radicali, contestarea autoritatii – sunt doar cateva dintre surprizele pe care le aduce cu sine tranzitul retrograd uranian. Nici la frici de tot felul, tulburare, haos mental nu ne vom astepta, dar cred ca unii le vor experimenta.

Nu avem insa a ne alarma de acest aspect. Si de niciun altul. Oricat ar incerca unii si altii sa ne puna pe frecventa fricii, nu trebuie sa ne lasam influentati! Situatia este intotdeauna sub control divin, chiar daca nu avem capacitatea sa vedem asta.

Tot ce se intampla in Univers este spre BINELE nostru SUPREM Fiecare este lasat sa aleaga cum sa foloseasca vibratiile cosmice. Si nimic nu ne poate incalca liberul arbitru. Asa ca alegeti cu intelepciune. Fiti prezenti!

© HarMonia

Reclame

Marmura

„Întotdeauna ţinteşte către o armonie completă a gândului, cuvântului şi faptei. Întotdeauna ţinteşte către purificarea gândurilor şi totul va fi bine.” Mahatma Gandhi

Numele său provine din greaca veche şi înseamnă „a străluci” („μαρμαίρειν”). Se spune că oferă claritate şi o stare de pace profundă. Că ne ajută să ne ţinem gândurile în frâu şi să fim mai atenţi la noi.  Ne poate fi de folos în amintirea viselor şi înţelegerea semnificaţiilor. Unii spun că prin intermediul său putem să ne dezvoltăm abilităţile psihice. Rămâne ca fiecare să verifice efectele sale, atunci când (şi dacă) este pregătit.

Siguranţă, stabilitate şi calm – acestea sunt cuvintele pe care eu le asociez Marmurei albe. Şi cred că atunci când mintea şi sufletul respiră în acelaşi ritm suntem mai aproape de lumile superioare şi ne simţim inspiraţi în toate acţiunile noastre.

CaCO3 este o rocă metamorfică, compusă în mare parte din calcit, obţinută prin transformarea calcarului. Poate nu v-aţi gândit să purtaţi Marmură, dar este o alegere bună pentru eliminarea negativităţii, a obiceiurilor nesănătoase, a gândurilor nocive. Albul imaculat este un semn clar al proprietăţilor de purificare. Pe măsură ce curăţăm terenul inimii putem planta seminţe ale iubirii. Pentru că ajută la calmarea minţii, Marmura e perfectă în procesul de vizualizare şi ne învaţă să materializăm frumosul din noi. Ne face deschişi, înţelegători şi ne simţim bine cu noi aşa cum suntem.

Aduce armonie interioară care se reflectă apoi imediat în planul fizic. Lucrurile încep să se lege, vedem lucrurile în context mai larg, ne privim viaţa cu mai multă detaşare şi înţelepciune. Va părea că nimic nu ne lipseşte, că totul e perfect şi că fericirea nu va mai locui niciodată în altă parte decât în sufletul nostru. De noi depinde să facem ca această stare să fie permanentă. Când simţi fericirea adevărată îţi pare rău că până atunci te-ai hrănit numai din energia efemeră a dorinţelor mărunte.


Piatra Soarelui

Magicienii din antichitate cunoşteau, se spune, secretul „captării” energiei Soarelui, având ştiinţa transformării luminii în bunăstare şi glorie. Ei descoperiseră piatra minune pe care o credeau parte ruptă din Soare şi o asociau cu mitica pasăre Phoenix – simbolul regenerării.

Piatra Soarelui este o varietate de feldspat plagioclaz, cu incluziuni de hematit pe un fond auriu-portocaliu. Fiind guvernat de Soare, cristalul insuflă energie şi entuziasm şi este un puternic instrument de protecţie. În relaţie cu chakrele 2 şi 3, piatra oferă forţă de manifestare, creativitate, îndrăzneală şi poftă de viaţă. Cristalele portocalii sau aurii pot fi folosite în terapie pentru creşterea capacităţii de expresie, a creativităţii, pentru descoperirea puterii personale, a revelării personalităţii şi a curajului de a acţiona. Cuvintele-cheie sunt: vitalizarea, echilibrul şi optimismul.

Piatra Soarelui se află în corespondenţă cu zodia Leului şi ne trimite, prin urmare, la calităţile acestui semn de foc: mărinimie, curaj şi nobleţe, putere personală, dorinţă de acţiune, acces la demnităţi. Pentru acei nativi Leu care nu sunt darnici şi altruişti, ci obsedaţi de putere, brutali cu semenii, prea sensibili la complimente şi însetaţi să fie în centrul atenţiei, Piatra Soarelui poate fi un mijloc de purificare şi de armonizare cu Sinele superior şi un ajutor în îndeplinirea misiunii personale.

Pentru echilibrarea energiilor, preoţii vechilor civilizaţii foloseau Piatra Soarelui şi Piatra Lunii împreună în ritualurile din timpul solstiţiilor. Piatra Lunii amplifică receptivitatea şi oferă acces la lumea emoţiilor, în timp ce Piatra Soarelui îndeamnă la manifestare şi impregnează cu energie.

În multe mitologii, mai ales în cea greacă şi cea egipteană, zeităţile solare au fost asociate cu masculinul ca principiu activ, emisiv, iar cele lunare cu femininul ca principiu pasiv, receptiv. Dintre metale, aurul corespunde divinităţilor solare, argintul celor lunare. Acţiunea aurului, la fel ca şi cea a Pietrei Soarelui, este una de dinamizare.

În Grecia antică, Piatra Soarelui îl reprezenta pe zeul Soare şi se credea că aduce abundenţă şi noroc celor care o poartă. Cum Soarele este simbolul acţiunii, al exprimării de sine, generozităţii şi dăruirii se consideră că şi piatra care îi poartă numele amplifică aceste calităţi. Astfel că piatra aduce siguranţă de sine, bună dispoziţie şi entuziasm. În plan emoţional acţionează ca un antidepresiv, alungând gândurile negative. Este utilă mai ales în perioadele de suprasolicitare fizică sau nervoasă. Alungă stresul, creşte puterea de autovindecare, reface echilibrul organismului.

În plus, se spune că face purtătorul mai atrăgător şi îi conferă o strălucire aparte. Este recomandată, pe de o parte, celor timizi, care nu au încredere în propria persoană sau care nu îşi cunosc/ folosesc calităţile. Pe de altă parte, este folositoare şi celor care sunt deja conştienţi de valoarea personală şi au acces la funcţii şi demnităţi. În primul caz, Piatra Soarelui reduce teama,dă încredere, măreşte vitalitatea, ascute intuiţia. În al doilea caz, piatra facilitează încărcarea energetică, elimină emoţiile negative, ajută purtătorul să ia deciziile cele mai bune, să fie independent şi să abordeze viaţa cu optimism. Promovează autodisciplina, credinţa şi dorinţa de a face bine. Pe lângă gândurile frumoase, aduce inspiraţie şi noroc în toate acțiunile.

Piatra Soarelui purifică toţi centrii energetici şi organismul regenerat are capacitatea de a lupta cu multă forţă împotriva bolilor. Este o piatră benefică atât pentru sistemul nervos, cât şi pentru inimă, stomac, coloana vertebrală.

La fel ca o pasăre Phoenix, individul renaşte şi prinde puteri atunci când conştientizează ce influenţă au avut asupra lui gândurile negative. Acesta este darul cel mai preţios pe care Piatra Soarelui ni-l oferă: înţelegerea funcţionării legilor Universului.