„Să ai o inimă care să nu devină niciodată aspră, un calm care niciodată să nu obosească şi o atingere care niciodată să nu rănească.” Charles Dickens

Trecerea Nodului Nord în Rac şi respectiv a Nodului Sud în Capricorn (din 6 noiembrie 2018 până în iunie 2020), Luna nouă din Scorpion şi Uranus retrograd în Berbec din 7 noiembrie, cuadratura lui Uranus cu Nodurile, întoarcerea lui Jupiter acasă, în Săgetător (din 8 noiembrie), revenirea lui Venus  în mers direct (din 16 noiembrie), Mercur preluând ştafeta retrogradării de la Venus (din 17 noiembrie) – sunt suficiente motive pentru a înţelege, măcar din aglomerarea evenimentelor planetare, că ne aşteaptă un val de schimbări şi că luna noiembrie este vizibil transformatoare pentru noi toţi.  

Nodurile lunare indică o cale spre descifrarea karmei (darurile cu care venim, zona de confort) şi a misiunii (cum putem folosi darurile pentru a ne împlini menirea). Acum, cu trecerea de la axa Leu-Vărsător, la Rac-Capricorn, vom fi mai interesaţi de siguranţa emoţională, prin raportare la cea materială. După ce am învăţat lecţiile Nodului Nord în Leu, legate de trăirea din inimă, exprimarea autentică a sinelui, ne vom concentra asupra planului emoţional, căutând un echilibru între carieră şi viaţa de familie, onorând totodată femininul.

Temele predilecte ale Nodului Nord în Rac spre care vom înclina în perioada următoare sunt: trecutul – istoria, tradiţiile, rădăcinile, familia, casa, mama, emoţiile, securitatea, mediul protejat, hrana, grija pentru ce ne este drag, frica de a nu pierde ce avem, dragostea pentru pământul-mamă şi pentru ţară, compasiunea şi blândeţea. Nodul Sud din Capricorn ne arată spre ce subiecte ar trebui să ne orientăm pentru a repara karma: relaţia cu tatăl, cu tot ce înseamnă autoritatea, ambiţiile, competiţia, ierarhiile, statutul, imaginea publică, siguranţa materială, structura, disciplina, responsabilitatea, dorinţa de recunoaştere.

Vom putea folosi această schimbare de direcţie a Nodurilor pentru a alege conştient ce să păstrăm în vieţile noastre, pentru ce să fim recunoscători şi cum să protejăm ce considerăm a fi valoros. Ne vom întoarce la lucrurile simple şi cu adevărat importante, la valorile supreme, la modestie, îndepărtându-ne de lumea materială iluzorie, de ambiţiile fără rost. Vom vedea trecerea de la patriarhal la matriarhal, de la profesional la personal, de la autoritatea exterioară/figura paternă la autoritatea sufletească/maternă, de la public la privat, de la sistem la familie. 

Pe scurt, vom lucra sufleteşte pentru a zămisli o realitate stabilă, confortabilă, sigură, liniştită, armonioasă, căutând să satisfacem nevoia profundă a sufletului de a găsi acel loc pe care să îl numească „acasă”.

Să profităm de aceste aspecte pentru a ne întreba sufletul ce ne face să ne simţim în siguranţă, cărei lumi îi aparţinem, ce valoare dăm familiei, ce nevoi şi frici profunde ne macină. Vom înţelege la finalul acestui ciclu al nodurilor lunare că „acasă” este întotdeauna o stare de spirit, nu un loc, că numai regăsindu-ne putem să ne simţim „acasă” oriunde. Nu vă temeţi să deveniţi vulnerabili, din asta veţi extrage mai târziu o esenţă tare – puterea sufletească!

Miercuri, 7 noiembrie, la ora 18:02, avem faza de Lună nouă în Scorpion (15 grade), ce va marca încheierea ciclulului răscolitor generat de Luna plină din Taur (24 octombrie). Pentru că este vorba despre semnul Scorpionului, putem folosi ziua pentru plantarea intenţiilor de trezire şi transformare, dar şi pentru confruntarea umbrei şi extragerea răului din rădăcină. Ştiţi că doar iubirea poate face lumină în ungherele întunecate ale fiinţei şi în orice spaţiu din viaţa noastră unde domneşte haosul.

Aspectele ne vor da un imbold să ne înţelegem sensul, să descoperim ce vrea sufletul şi să îi auzim mai clar vocea. Intrarea triumfală a lui Jupiter în Săgetător ar trebui să fie pentru noi încă un motiv de bucurie, este o mare şansă de evoluţie, de descoperire a dimensiunii spirituale pentru unii, de explorare şi expansiune pentru cei deja aflaţi  conştient  pe calea sufletului.

Când a început ciclul retrogradării, Venus a tot făcut cuadraturi neplăcute cu Marte şi acum, în sfârşit, prin trigonul pe care îl va face pe 9 noiembrie cu Marte, ne ajută să ne simţim eliberaţi, să vedem luminiţa de la capătul tunelului. Asta dacă tensiunea acelei cuadraturi a fost integrată, dacă am făcut echilibrarea conştientă a yin-ului şi yang-ului în fiinţa noastră, dacă am reuşit să reflectăm asta în relaţiile noastre, prin respect şi iubire.

© HarMonia

Sursa foto: originalbotanica.com

Reclame