Cinci oameni au revoluţionat lumea: Moise, de la care ne-a rămas ideea că Totul este legea, Iisus – că Totul este credinţa, Marx – Totul este stomacul, Freud – Totul este sexul, iar Einstein, spre încântarea noastră, că Totul este relativ! Aceasta este poate doar glumă care circulă nestingherită pe Internet, dar pe undeva şi o sămânţă de adevăr. Expertă pe terenul diplomaţiei, Turmalina pepene pare indicată să ne predea tocmai lecţia relativităţii.

Pe unii i-ar putea interesa că Turmalina este un borosilicat bazic de calciu, sodiu, magneziu, aluminiu. Iar structura fioroasă (deşi în variantă simplificată) ar putea să-i descurajeze pe cei care vor să-i descopere valenţele mistice: (Na,Ca)(Mg,Li,Al,Fe2+)3Al6(BO3)3Si6O18(OH)4.

În categoria Turmalinei intră un întreg grup de minerale, disponibile în zeci de nuanţe. Indigolitul, rubelitul,verdelitul, turmalina de Paraiba, dravitul, turmalina Schorl, acroitul, elbaitul și turmalina pepene fac parte din aceeaşi mare familie. Nu s-a stabilit cu precizie de unde provine numele “turmalină”: din limba sinhaleză, de la “turamali”, însemnând “culori amestecate” sau din “toramalle” – “ce aparţine pământului” sau “care atrage cenuşa”. Dintr-o legendă aflăm că Turmalina a ajuns să aibă atâtea culori pentru că, pe drumul din spaţiu spre Pământ, ar fi călătorit de-a lungul curcubeului.

Dintre toate Turmalinele, cea căreia i se spune “pepene” (este o combinaţie de roz şi verde) ne trimite cu gândul la yin şi yang, la armonizarea energiilor masculine cu cele feminine şi prin urmare la faimosul cuplu Venus – Marte, guvernatorii tradiţionali ai zodiilor Taur şi Scorpion. Turmalina pepene ne ajută să fim obiectivi, să privim situaţiile tensionate cu umor, să vedem lucrurile în ansamblul lor şi ne conferă detaşarea celui care înţelege că totul este în permanentă schimbare. Turmalina amplifică simţul umorului, ne pune faţă în faţă cu tot felul de surprize. Neaşteptatul, răsturnările de situaţie, relativitatea, jocurile între aparenţe şi esenţe, infuziile de bucurie ce risipesc aspectele tensionate sunt domeniul de activitate al Turmalinei.

Turmalina pepene tămăduieşte centrul afectiv, atrage iubirea şi armonizează: verdele tratează corpul fizic, rozul – corpul spiritual; împreună verdele şi rozul echilibrează emisferele cerebrale, calmează emoţiile excesive, vitalizează. Este indicată celor care au tendinţa să se izoleze faţă de un mediu considerat agresiv, celor care şi-au pierdut încrederea în propriile capacităţi, celor dependenţi şi mai ales celor care caută împlinirea în lucruri exterioare. Prin asocierea cu Marte şi Venus, înţelegem că turmalina pepene rezolvă cu discreţie şi problemele relaţionale.

Printre talentele sale ascunse se mai numără: vindecarea de gelozie, neutralizarea fricilor, resentimentelor şi nevrozelor, obsesiilor şi blocajelor. Turmalina ajută la pătrunderea în conuri aflate în umbră, la descoperirea unor perspective noi şi la reconsiderarea unor situaţii. Eliberaţi de furie şi de sentimentele de culpabilitate, empatizăm mai uşor, devenim toleranţi şi bucuroşi să lucrurile au luat o întorsătură favorabilă. Cu ajutorul Turmalinei pepene putem răsufla uşuraţi: tot răul e spre bine. Suferinţele în dragoste, neîmplinirile, frica, sentimentele de vinovăţie şi depresiile sunt perspective asupra cărora putem arunca oricând o altă lumină.

Arhanghelul geometriei sacre, cum i s-a spus lui Metatron, ne învaţă despre găsirea echilibrului în toate aspectele vieţii şi ne ajută să ne organizăm astfel încât să avem timp pentru tot ceea ce ne bucură. Deloc întâmplător, piatra asociată arhanghelului Metatron este Turmalina pepene.

În loc de stres, ne îmbie la calm, frica o transformă în detaşare, depresia se preschimbă în entuziasm, victimizarea şi furia se topesc în toleranţă şi compasiune, posesivitatea şi gelozia sunt îndepărtate prin iubire; şi ca-ntr-o operaţie complicată din alchimie, substanţa magică rezultată este bucuria de a trăi.

Reclame