Piatra Soarelui

Imagine
Piatra Soarelui

Magicienii din antichitate cunoşteau, se spune, secretul „captării” energiei Soarelui, având ştiinţa transformării luminii în bunăstare şi glorie. Ei descoperiseră piatra minune pe care o credeau parte ruptă din Soare şi o asociau cu mitica pasăre Phoenix – simbolul regenerării.

Piatra Soarelui este o varietate de feldspat plagioclaz, cu incluziuni de hematit pe un fond auriu-portocaliu. Fiind guvernat de Soare, cristalul insuflă energie şi entuziasm şi este un puternic instrument de protecţie. În relaţie cu chakrele 2 şi 3, piatra oferă forţă de manifestare, creativitate, îndrăzneală şi poftă de viaţă. Cristalele portocalii sau aurii pot fi folosite în terapie pentru creşterea capacităţii de expresie, a creativităţii, pentru descoperirea puterii personale, a revelării personalităţii şi a curajului de a acţiona. Cuvintele-cheie sunt: vitalizarea, echilibrul şi optimismul.

Piatra Soarelui se află în corespondenţă cu zodia Leului şi ne trimite, prin urmare, la calităţile acestui semn de foc: mărinimie, curaj şi nobleţe, putere personală, dorinţă de acţiune, acces la demnităţi. Pentru acei nativi Leu care nu sunt darnici şi altruişti, ci obsedaţi de putere, brutali cu semenii, prea sensibili la complimente şi însetaţi să fie în centrul atenţiei, Piatra Soarelui poate fi un mijloc de purificare şi de armonizare cu Sinele superior şi un ajutor în îndeplinirea misiunii personale.

Pentru echilibrarea energiilor, preoţii vechilor civilizaţii foloseau Piatra Soarelui şi Piatra Lunii împreună în ritualurile din timpul solstiţiilor. Piatra Lunii amplifică receptivitatea şi oferă acces la lumea emoţiilor, în timp ce Piatra Soarelui îndeamnă la manifestare şi impregnează cu energie.

În multe mitologii, mai ales în cea greacă şi cea egipteană, zeităţile solare au fost asociate cu masculinul ca principiu activ, emisiv, iar cele lunare cu femininul ca principiu pasiv, receptiv. Dintre metale, aurul corespunde divinităţilor solare, argintul celor lunare. Acţiunea aurului, la fel ca şi cea a Pietrei Soarelui, este una de dinamizare.

În Grecia antică, Piatra Soarelui îl reprezenta pe zeul Soare şi se credea că aduce abundenţă şi noroc celor care o poartă. Cum Soarele este simbolul acţiunii, al exprimării de sine, generozităţii şi dăruirii se consideră că şi piatra care îi poartă numele amplifică aceste calităţi. Astfel că piatra aduce siguranţă de sine, bună dispoziţie şi entuziasm. În plan emoţional acţionează ca un antidepresiv, alungând gândurile negative. Este utilă mai ales în perioadele de suprasolicitare fizică sau nervoasă. Alungă stresul, creşte puterea de autovindecare, reface echilibrul organismului.

În plus, se spune că face purtătorul mai atrăgător şi îi conferă o strălucire aparte. Este recomandată, pe de o parte, celor timizi, care nu au încredere în propria persoană sau care nu îşi cunosc/ folosesc calităţile. Pe de altă parte, este folositoare şi celor care sunt deja conştienţi de valoarea personală şi au acces la funcţii şi demnităţi. În primul caz, Piatra Soarelui reduce teama,dă încredere, măreşte vitalitatea, ascute intuiţia. În al doilea caz, piatra facilitează încărcarea energetică, elimină emoţiile negative, ajută purtătorul să ia deciziile cele mai bune, să fie independent şi să abordeze viaţa cu optimism. Promovează autodisciplina, credinţa şi dorinţa de a face bine. Pe lângă gândurile frumoase, aduce inspiraţie şi noroc în toate acțiunile.

Piatra Soarelui purifică toţi centrii energetici şi organismul regenerat are capacitatea de a lupta cu multă forţă împotriva bolilor. Este o piatră benefică atât pentru sistemul nervos, cât şi pentru inimă, stomac, coloana vertebrală.

La fel ca o pasăre Phoenix, individul renaşte şi prinde puteri atunci când conştientizează ce influenţă au avut asupra lui gândurile negative. Acesta este darul cel mai preţios pe care Piatra Soarelui ni-l oferă: înţelegerea funcţionării legilor Universului.

Reclame

Comentariile nu sunt permise.