Un pământ nou – Eckhart Tolle

Standard
Un pământ nou – Eckhart Tolle

„Titlul cărţii (Un pământ nou) a fost inspirat de o profeţie din Biblie ce pare să-şi aibă aplicabilitatea acum mai mult decât oricând în decursul secolelor istoriei. Ea apare atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament şi vorbeşte despre faptul că ordinea existentă în lume se prăbuşeşte şi apar „cer nou şi pământ nou” (Apocalipsa 21:1 şi Isaia 65:17.) Trebuie să înţelegem că cerul nu este un loc în spaţiu, ci el se referă la tărâmul interior al conştiinţei. Acesta este sensul ezoteric al cuvântului şi tot acesta este şi sensul pe care i-l atribuie Isus în învăţăturile sale. Pe de altă parte, pământul reprezintă manifestarea în formă exterioară, ceea ce este totdeauna o reflexie a interiorului. Conştiinţa umană colectivă şi viaţa de pe planeta noastră sunt conectate intrinsec. „Un cer nou “ se referă la ivirea unei stări transformate a conştiinţei umane, iar „ un pământ nou “ constituie reflexia acesteia în plan fizic. Din moment ce viaţa oamenilor şi conştiinţa lor sunt intrinsec una cu viaţa planetei, pe măsură ce vechea conştiinţă se dizolvă sunt de aşteptat transformări naturale sincrone în plan geografic şi climatic, în multe părţi ale planetei, iar unele dintre acestea deja se manifestă. ”

*Eckhart Tolle, Un pământ nou, editura Curtea Veche, 2008, pg 12

…………………………………………………………………………………………………….

„Căci iată, Eu fac ceruri noi și un pământ nou; așa că nimeni nu-și va mai aduce aminte de lucrurile trecute și nimănui nu-i vor mai veni în minte. ” (Isaia 65:17)

„Şi am văzut cer nou şi pământ nou. Căci cerul cel dintâi şi pământul cel dintâi au trecut; şi marea nu mai este.” (Apocalipsa 21:1)

Reclame

Comentariile nu sunt permise.